Het trainers team van Tennisschool Kilian

Tennisschool Kilian is van Floris Kilian, dat mag duidelijk zijn. Maar ook andere trainers worden ingezet. Ze zijn allemaal ervaren en enthousiast. En willen uit iedere speler het maximale halen, ieder op zijn of haar niveau.

Spelen met plezier, spelen met passie. Dat is Tennisschool Kilian.

Floris Kilian

Eigenaar en hoofdtrainer 

Goed om mij hier voor te stellen. Floris Kilian, 40 jaar en wonend te Meppel. Sinds 2011 ben ik hoofdtrainer bij Tennisclub Suthwalda en vanaf 1 april 2015 eigenaar van Tennisschool Kilian.

Sinds 2007 geef ik training. Eerst bij TC Stadshagen en daarna ook bij enkele andere verenigingen en voor Stichting Tennis Academie Drenthe (STAD). Daarvoor heb ik acht jaar fulltime getennist in het ATP- circuit. Ik speelde vooral veel dubbels, wat resulteerde in positie 270 van de ATP- ranglijst. Tot enkele jaren geleden speelde ik eredivisie/hoofdklasse competitie voor MLTC in Meppel. In het jaar dat ik stopte met het spelen van internationale toernooien werd ik op de valreep Nederlands Kampioen dubbelspel samen met Paul Logtens.

Met passie en plezier
De passie die ik voor tennis heb probeer ik over te brengen op zowel jong als oud. Daarnaast helpt mijn internationale achtergrond mij bij de verdere ontwikkeling van de fulltime tennissers en andere wedstrijdspelers.

Plezier in tennis is voor mij het allerbelangrijkste! ‘Talk with your racket, play with your heart’. Iemand goed leren tennissen, met plezier en passie. Daar loop ik warm voor.

Daarnaast wil ik functioneren als clubtrainer. Behalve het lesgeven ben ik ook graag betrokken bij de vereniging en de verschillende activiteiten die zij organiseert.

Robbert Weijenberg

Trainer

Heey. Hierbij stel ik mij even voor. Ik ben Robbert Weijenberg en woon sinds 2014 in Zuidwolde met vriendin Jannine en onze kinderen Sindre en Ayenthe.

De meeste van jullie kennen mij wel van de tennis of van toernooien. Al een 25 jaar sta ik wekelijks op de baan voor eigen trainingen, competitie of wedstrijden. Begonnen bij TSH in Haren en via Veracket en Hertenkamp in Assen nu alweer vanaf 2011 lid in Zuidwolde bij TC Suthwalda. Ook zit ik sinds 2013 in de toernooicommissie en organiseren we o.a. elk jaar het fantastische Suthwalda Open.

Omdat het spelletje zo leuk is om te doen, wil ik dit graag overbrengen bij andere. Dat is ook de reden dat ik in september 2020 ben gestart met de tennisleraar opleiding op het CIOS in Heerenveen. Als corona geen roet in het eten gooit hoop ik dit rond juni 2021 te hebben afgerond.

Mij zal je een paar uurtjes per week als trainer gaan zien. Ik ga dit één a twee avonden in week doen naast mijn huidige baan als manager Finance & Control bij Euromobil Nederland en de dealervereniging van de Volkswagen merken.

Tot snel op de tennisbaan!!

Monique Busscher-Blei

Trainster

Ik ben Monique Busscher-Blei, 33 jaar en wonend in Zwartsluis. Hier woon ik samen met mijn man Robert en 3 dochters Britt (8), Lynn (6) en Tess (5), die ook allemaal tennissen.

Ik heb 15 jaar geleden de tennisopleiding gedaan en geef nu voor het 13e jaar tennisles in Zwartsluis. Na de tennisopleiding heb ik ook de Pabo, gymopleiding en opleiding tot gedragsspecialisme gedaan. Op dit moment ben ik inval leerkracht in het basisonderwijs en geef ik ook peutergym. Daarnaast organiseer ik jaarlijks ca. 6 tenniskidstoernooitjes in Zwartsluis waar jeugd uit de hele omtrek aan mee doet.

Ik vind het super om te zien hoe enthousiast kinderen kunnen zijn om tijdens wedstrijden andere kinderen te leren kennen en toe te kunnen passen wat ze in de lessen geleerd hebben. Alles wat met sport en kinderen te maken heeft, vind ik leuk om te doen.

Dit jaar zal ik onder leiding van Floris ook in Stadshagen tennisles gaan geven, voornamelijk de tenniskidsuren met jonge jeugd.
Jullie zullen me op maandag en woensdag op de baan zien. Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

Jarno Jans

Trainer

Mijn naam is Jarno Jans. Ik ben 20 jaar en ik kom uit het dorp Roden. Ik ben opgegroeid met tennis en het heeft een plekje in mijn hart. Op 3-jarige leeftijd ben ik begonnen met tennissen bij mijn eigen clubje in Roden. Inmiddels ben ik niet meer van de tennisbaan weg te slaan. Sinds 2 jaar ben ik lid bij TC Suthwalda, waar ik tevens een plekje heb bemachtigd in het eerste team waarmee we Eredivisie spelen.

Ik vind het erg leuk om de verschillende doelgroepen training te geven en mijn ervaring over te brengen. Ik heb dan ook enorm veel zin om les te geven bij TC Suthwalda en TC ’91 Stadshagen! Tot gauw op de tennisbaan!

Robert Stoffers

Trainer

Mijn naam is Robert Stoffers. Ik ben 52 jaar oud. Geboren en getogen in Emmen. Ben 28 jaar getrouwd en heb een dochter van 17 en een zoon van 13 jaar oud. Ik kwam op mijn 11e jaar in aanraking met tennis en nooit meer weggegaan. In 2005 mocht ik mijn eerste lessen verzorgen in Sleen. Daarna ging het snel. Op mijn 48ste heb ik me op het CIOS in Heerenveen gemeld om de opleiding voor tennisleraar te gaan doen. In 2021 ben ik gestart met het verzorgen van trainingen bij Tennisschool Kilian, na 33 jaar in de detailhandel te hebben gewerkt. Een echte carrièremove. Eindelijk mag ik elke dag op de tennisbaan staan!

Ik vind het super om anderen beter te maken in kennis en kunde. Zeker als het gaat om sport en helemaal als het gaat om tennis.

Hopelijk zien we elkaar snel op de tennisbaan!

Kristel van Emst

Trainster

Hallo allemaal! Mijn naam is Kristel van Emst. Ik ben 44 jaar en woon in Stadshagen. Ik ben getrouwd met Alfred van Emst en samen hebben wij twee dochters. Sarah van 16 jaar en Jasmijn van 13 jaar. Naast het geven van drie uur les op TC ’91 Stadshagen, werk ik ook nog op de woensdag en op de donderdag bij Partou kinderopvang op de Sportlaan in Stadshagen. Naast mijn baan als pedagogisch medewerkster vind ik het super leuk om tennisles te geven aan volwassenen of kinderen. Mochten jullie vragen hebben spreek mij gerust even aan. Ik ben op de maandagavond en donderdagavond aanwezig.

Groetjes Kristel van Emst.

Puck Louw

Trainster

Graag stel ik mij voor. Mijn naam is Puck Louw, geboren in 2003 in Sint Jansklooster. Op mijn zesde ben ik begonnen met tennis bij LTV Zwartsluis, en daarna bij MLTC in Meppel. Sindsdien ben ik heel veel op de tennisbaan te vinden.

Momenteel speel ik competitie voor Zuidwolde en train ik in Steenwijk. Ook speel ik graag toernooien. Op het CIOS in Heerenveen volg ik de opleiding Training & Coaching en ook ben ik in het bezit van de KNLTB tennis licentie.

Ik vind het leuk om mijn passie voor tennis over te brengen aan iedereen en heb dan ook veel zin om les te geven bij TC ’91 Stadshagen. Graag zie ik je op de tennisbaan!

Siemen Hiemstra

Padel trainer

Hierbij stel ik mezelf graag even voor. Ik ben Siemen Hiemstra, 20 jaar en woon in De Wijk. Momenteel zit ik in het laatste jaar van sport en bewegen op Landstede (Zwolle). Dat ik deze opleiding volg is niet vreemd, want ik ben altijd al bezig geweest met sport. Zo heb ik altijd al gevoetbald, ben ik dol op racketsport en als de weersomstandigheden goed zijn, ga ik er graag op uit om te kitesurfen.

Ongeveer een jaar geleden heb ik kennis gemaakt met de sport padel. Sindsdien ben ik er elke dag mee bezig en volg op het moment de opleiding tot padel leraar waar ik nu bijna klaar mee ben. Ik geef op dit moment op maandag, woensdag en donderdag training. Mijn doel is om mijn enthousiasme voor padel over te brengen aan iedereen die met mij de baan op gaat!

Willem Salet

Tennis trainer

Mijn naam is Willem Salet, ik ben 22 jaar en ik ben geboren in Zwolle. Ik woon ook in Zwolle. Ik studeer momenteel Ondernemerschap & Retail Management op Hogeschool Windesheim. Ik zit in het derde jaar. Daarnaast geef ik zoveel mogelijk tennisles.

Op 5-jarige leeftijd ben ik begonnen met tennissen. Ik kom uit een tennis familie. Ik heb een passie voor tennis die ik graag deel met andere mensen. Ik vind het erg leuk om verschillende doelgroepen les te geven, van jong tot oud en van recreatief tot prestatief. Tennis is super veelzijdig en dat maakt de sport zo uniek en voor elke doelgroep interessant.

Ik heb zin om mijn ervaringen, enthousiasme en passie voor de sport over te brengen op de baan. Ik kijk ernaar uit om tennisles te geven bij TC’91 Stadshagen! Tot op de tennisbaan!

Leon Kuizenga

Tennis & padel trainer

Hallo allemaal! Mijn naam is Leon Kuizenga en ik woon samen met mijn vriendin in Heerenveen. Al van jongs af aan ben ik veel op de tennisbaan te vinden en heb ik een enorme passie voor de sport ontwikkeld. De laatste jaren is padel daar ook bijgekomen. Momenteel geef ik tennis en padel les voor Tennisschool Kilian en voor Tennisschool Dallinga in Steenwijk. Mijn doel is om de enorme passie die ik zelf heb voor de sport over te brengen aan mijn leerlingen op de tennis en de padel baan en om samen elke training weer een stukje beter te worden.

Robin Grit

Padel trainer

Hallo iedereen! Mijn naam is Robin Grit. Ik ben al sinds mijn derde levensjaar actief bezig met tennis, een sport die voor mij meer is dan alleen een hobby. Met maar liefst 6 jaar ervaring in het geven van tennis- en padellessen in Groningen, heb ik het voorrecht gehad om mijn passie voor deze sport met anderen te delen en hen te helpen hun vaardigheden te verbeteren.

Naast mijn betrokkenheid op de baan, ben ik ook een masterstudent Biomedical Engineering aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Momenteel woon ik in Zwolle om mijn studie af te ronden.

Naast lesgeven sta ik ook graag zelf op de baan. Zodoende sta ik ook op de reservelijst van het eerste team in de Eredivisie Heren. Deze uitdaging motiveert mij om mijn vaardigheden voortdurend te verbeteren en het beste uit mezelf te halen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan jullie padelvaardigheden en om de passie voor deze sport met jullie te delen.

Als er vragen zijn of als je meer wilt weten, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik sta altijd klaar om te helpen en samen te werken aan jouw sportdoelen.