Trainers

Tennisschool Kilian is van Floris Kilian, dat mag duidelijk zijn. Maar ook andere trainers worden ingezet. Ze zijn allemaal ervaren en enthousiast. En willen uit iedere speler het maximale halen, ieder op zijn of haar niveau.

Spelen met plezier, spelen met passie. Dat is Tennisschool Kilian.

Klik op de naam van de trainer voor meer informatie!

 

Floris Kilian - 06-46095185

Goed om mij hier voor te stellen. Floris Kilian, 35 jaar en wonend te Meppel. In de afgelopen acht jaar ben ik hoofdtrainer bij Tennisclub Suthwalda en vanaf 1 april 2015 eigenaar van tennisschool Kilian.

Sinds 2007 geef ik training, eerst bij TC Stadshagen en daarna ook bij enkele andere verenigingen en voor Stichting Tennis Academie Drenthe. Daarvoor heb ik acht jaar fulltime getennist in het ATP- circuit. Ik speelde vooral veel dubbels, wat resulteerde in positie 270 van de ATP- ranglijst. Tot enkele jaren geleden speelde ik eredivisie/hoofdklasse competitie voor MLTC in Meppel. In het jaar dat ik stopte met het spelen van internationale toernooien werd ik op de valreep Nederlands Kampioen dubbelspel samen met Paul Logtens.

Met passie en plezier
De passie die ik voor tennis heb probeer ik over te brengen op zowel jong als oud. Daarnaast helpt mijn internationale achtergrond mij bij de verdere ontwikkeling van de fulltime tennissers en andere wedstrijdspelers.

Plezier in tennis is voor mij het allerbelangrijkste! ‘Talk with your racket, play with your heart’. Iemand goed leren tennissen, met plezier en passie. Daar loop ik warm voor.

Daarnaast wil ik functioneren als clubtrainer. Behalve het lesgeven ben ik ook graag betrokken bij de vereniging en de verschillende activiteiten die zij organiseert.

Corné Folders - 06-23219589

Even voorstellen. Ik ben Corné Folders, 20 jaar en woon in Balkbrug. Ik ben van jongs af aan op tennisbanen te vinden. Vanaf mij derde jaar (!) begonnen met trainen bij tennisclub de Reest in Balkbrug. Een paar jaar later reden we meerdere keren per week naar Zuidwolde om te tennissen bij TC Suthwalda. En daar tennis ik nu al meer dan 10 jaar. Ik speel inmiddels in het eerste herenteam van de club.

Het was dan ook niet vreemd dat ik koos voor een opleiding tot tennistrainer. Door stage te lopen bij verschillende trainers heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van tennistrainingen. Vanaf april 2015 ga ik aan de slag als tennistrainer in Dedemsvaart en Zuidwolde .

Passie overbrengen aan jong en oud
Ik vind het geweldig om mijn passie voor tennis over te brengen aan jong en oud. Het is super om te zien hoe mensen zich ontwikkelen in de sport waar jezelf ook zo van houdt! Daarnaast zet ik me graag in om toernooien en andere activiteiten voor de club te organiseren.

Ik hoop dat ik over een aantal jaren kan zeggen dat ik fulltime tennistrainer ben. Ik heb erg veel zin in deze eerste stap en weet zeker dat Tennisschool Kilian me hier goed mee kan helpen.

Sven Boers - 06-53585327

Fysieke trainer