Het trainers team van Tennisschool Kilian

Tennisschool Kilian is van Floris Kilian, dat mag duidelijk zijn. Maar ook andere trainers worden ingezet. Ze zijn allemaal ervaren en enthousiast. En willen uit iedere speler het maximale halen, ieder op zijn of haar niveau.

Spelen met plezier, spelen met passie. Dat is Tennisschool Kilian.

Floris Kilian

Eigenaar en hoofdtrainer 

Goed om mij hier voor te stellen. Floris Kilian, 38 jaar en wonend te Meppel. Sinds 2011 ben ik hoofdtrainer bij Tennisclub Suthwalda en vanaf 1 april 2015 eigenaar van Tennisschool Kilian.

Sinds 2007 geef ik training. Eerst bij TC Stadshagen en daarna ook bij enkele andere verenigingen en voor Stichting Tennis Academie Drenthe (STAD). Daarvoor heb ik acht jaar fulltime getennist in het ATP- circuit. Ik speelde vooral veel dubbels, wat resulteerde in positie 270 van de ATP- ranglijst. Tot enkele jaren geleden speelde ik eredivisie/hoofdklasse competitie voor MLTC in Meppel. In het jaar dat ik stopte met het spelen van internationale toernooien werd ik op de valreep Nederlands Kampioen dubbelspel samen met Paul Logtens.

Met passie en plezier
De passie die ik voor tennis heb probeer ik over te brengen op zowel jong als oud. Daarnaast helpt mijn internationale achtergrond mij bij de verdere ontwikkeling van de fulltime tennissers en andere wedstrijdspelers.

Plezier in tennis is voor mij het allerbelangrijkste! ‘Talk with your racket, play with your heart’. Iemand goed leren tennissen, met plezier en passie. Daar loop ik warm voor.

Daarnaast wil ik functioneren als clubtrainer. Behalve het lesgeven ben ik ook graag betrokken bij de vereniging en de verschillende activiteiten die zij organiseert.

Corné Folders

Trainer

Even voorstellen. Ik ben Corné Folders, 24 jaar en woon in Balkbrug. Ik ben van jongs af aan op tennisbanen te vinden. Vanaf mij derde jaar (!) begonnen met trainen bij tennisclub de Reest in Balkbrug. Een paar jaar later reden we meerdere keren per week naar Zuidwolde om te tennissen bij TC Suthwalda. En daar tennis ik nu al meer dan 10 jaar. Ik speel inmiddels in het eerste herenteam van de club.

Het was dan ook niet vreemd dat ik koos voor een opleiding tot tennistrainer. Door stage te lopen bij verschillende trainers heb ik veel ervaring opgedaan in het geven van tennistrainingen. Vanaf april 2015 ga ik aan de slag als tennistrainer in Dedemsvaart en Zuidwolde .

Passie overbrengen aan jong en oud
Ik vind het geweldig om mijn passie voor tennis over te brengen aan jong en oud. Het is super om te zien hoe mensen zich ontwikkelen in de sport waar jezelf ook zo van houdt! Daarnaast zet ik me graag in om toernooien en andere activiteiten voor de club te organiseren.

Ik hoop dat ik over een aantal jaren kan zeggen dat ik fulltime tennistrainer ben. Ik heb erg veel zin in deze eerste stap en weet zeker dat Tennisschool Kilian me hier goed mee kan helpen.

Rick Roos

Trainer

Hallo allemaal! Ik ben Rick Roos, 23 jaar en woon in De Wijk. Vanaf mijn derde jaar (!) ging ik altijd al met mijn opa mee naar de tennisbaan.  Als hij wedstrijden aan het spelen was, ging ik altijd in de oefenkooi tegen de muur slaan. Na jaren in De Wijk en Meppel getennist te hebben, kwam ik in 2016 bij TC Suthwalda om stage te lopen bij Tennisschool Kilian. Al gauw werd duidelijk dat de passie om training te willen geven veel groter werd en ik besloot om mijn vervolg stages ook bij de tennisschool te doen.

Na 5 jaar een Sport en Bewegen opleiding gevolgd te hebben in Zwolle, heb ik mij na mijn opleiding gelijk ingeschreven voor de opleiding tennistrainer. Na jaren stage te hebben gelopen en bij verschillende trainers mee heb kunnen kijken, heb ik dit jaar (2020) mijn licentie gehaald.

Passie en plezier overbrengen aan jong en oud
Het lijkt mij superleuk om mijn passie voor tennis over te brengen aan jong en oud. Het is super om te zien als leraar hoe mensen zich ontwikkelen en vooruitgaan in de sport waar jezelf ook zo van houdt! Daarnaast zet ik me graag in om leuke en vooral sportieve activiteiten voor de club te organiseren.

 

Tom Lodewijk

Trainer

Moin, lezers van de site van Tennisschool Kilian. Moin, dat is de “Hallo-groet” van regio Noord-Duitsland, waar ik de afgelopen jaren competitie heb gespeeld. Uit-wedstrijden tot aan Berlijn. Ik wil hiermee maar zeggen hoe gek iemand van het spelletje tennis kan zijn, en dat ben ik!

Vele leden zullen mij al kennen als parkbeheerder van TC Suthwalda en als partner van Floris in de Tennisshop. Hierbij is inmiddels ook het uitoefenen van het vak als tennisleraar bijgekomen. Met veel plezier geef ik al enkele uren les en ik merk dat mijn manier van lesgeven erg aanslaat. Vooral bij de senioren die met enkele tips al grote sprongen maken. Vooral op tactisch gebied valt er nog veel kennis over te brengen.

Zelf speel ik al jaren competitie in Duitsland in de hoogste Senioren klasse. Ook speel ik veel toernooien op ITF niveau en behaal daar prima resultaten. Zelfs in de Open klasse sta ik nog mijn mannetje, tegenover jongens die soms wel 35 jaar jonger zijn. Het is leuk toe te treden tot het enthousiaste team van Tennisschool Kilian. Ik heb een verleden in de horeca en het motto dat daar gehanteerd wordt kun je ook gebruiken om mijn manier van lesgeven te typeren: de klant is koning! 

 

Robbert Weijenberg

Trainer

Heey. Hierbij stel ik mij even voor. Ik ben Robbert Weijenberg en woon sinds 2014 in Zuidwolde met vriendin Jannine en onze kinderen Sindre en Ayenthe.

De meeste van jullie kennen mij wel van de tennis of van toernooien. Al een 25 jaar sta ik wekelijks op de baan voor eigen trainingen, competitie of wedstrijden. Begonnen bij TSH in Haren en via Veracket en Hertenkamp in Assen nu alweer vanaf 2011 lid in Zuidwolde bij TC Suthwalda. Ook zit ik sinds 2013 in de toernooicommissie en organiseren we o.a. elk jaar het fantastische Suthwalda Open.

Omdat het spelletje zo leuk is om te doen, wil ik dit graag overbrengen bij andere. Dat is ook de reden dat ik in september 2020 ben gestart met de tennisleraar opleiding op het CIOS in Heerenveen. Als corona geen roet in het eten gooit hoop ik dit rond juni 2021 te hebben afgerond.

Mij zal je een paar uurtjes per week als trainer gaan zien. Ik ga dit één a twee avonden in week doen naast mijn huidige baan als manager Finance & Control bij Euromobil Nederland en de dealervereniging van de Volkswagen merken.

Tot snel op de tennisbaan!!

 

Monique Busscher-Blei

Trainster

Ik ben Monique Busscher-Blei, 33 jaar en wonend in Zwartsluis. Hier woon ik samen met mijn man Robert en 3 dochters Britt (8), Lynn (6) en Tess (5), die ook allemaal tennissen.

Ik heb 15 jaar geleden de tennisopleiding gedaan en geef nu voor het 13e jaar tennisles in Zwartsluis. Na de tennisopleiding heb ik ook de Pabo, gymopleiding en opleiding tot gedragsspecialisme gedaan. Op dit moment ben ik inval leerkracht in het basisonderwijs en geef ik ook peutergym. Daarnaast organiseer ik jaarlijks ca. 6 tenniskidstoernooitjes in Zwartsluis waar jeugd uit de hele omtrek aan mee doet.

Ik vind het super om te zien hoe enthousiast kinderen kunnen zijn om tijdens wedstrijden andere kinderen te leren kennen en toe te kunnen passen wat ze in de lessen geleerd hebben. Alles wat met sport en kinderen te maken heeft, vind ik leuk om te doen.

Dit jaar zal ik onder leiding van Floris ook in Stadshagen tennisles gaan geven, voornamelijk de tenniskidsuren met jonge jeugd.
Jullie zullen me op maandag en woensdag op de baan zien. Mochten jullie nog vragen hebben, stel ze dan gerust!

Jarno Jans

Trainer

Mijn naam is Jarno Jans. Ik ben 20 jaar en ik kom uit het dorp Roden. Ik ben opgegroeid met tennis en het heeft een plekje in mijn hart. Op 3-jarige leeftijd ben ik begonnen met tennissen bij mijn eigen clubje in Roden. Inmiddels ben ik niet meer van de tennisbaan weg te slaan. Sinds 2 jaar ben ik lid bij TC Suthwalda, waar ik tevens een plekje heb bemachtigd in het eerste team waarmee we Eredivisie spelen.

Ik vind het erg leuk om de verschillende doelgroepen training te geven en mijn ervaring over te brengen. Ik heb dan ook enorm veel zin om les te geven bij TC Suthwalda en TC ’91 Stadshagen! Tot gauw op de tennisbaan!

Gertjan Oostendorp

Trainer

Mijn naam is Gertjan Oostendorp. Ik ben 37 jaar. Ik ben geboren en getogen in Wezep (vooral op de plaatselijke tennisvereniging). Nu woon ik in Kampen. Mijn passie is tennis. Ik ben verzot op tennis! Ik ken geen andere sport die zo veelzijdig is. Je kunt jezelf levenslang blijven ontwikkelen op het gebied van balgevoel, tactiek, techniek, fysiek en mentaal. Je kunt het heel rustig en ontspannen doen of zeer competitief. Je kunt het slim spelen of juist heel aanvallend.

Twee jaar geleden heb ik besloten meer met mijn passie voor tennis en het verenigingsleven te willen doen, dus ben ik begonnen met de opleiding tot tennisleraar.

Naast het geven van leuke leerzame, intensieve lessen zie ik het als mijn missie om mensen met elkaar te verbinden en een sterke vereniging op te bouwen. Ik wil mijn passie voor het tennisspel en het verenigingsleven delen en ik hoop jullie dan ook snel op de baan te kunnen ontmoeten.

Nou, ik ga de baan weer op!

Robert Stoffers

Trainer

Mijn naam is Robert Stoffers. Ik ben 51 jaar oud. Geboren en getogen in Emmen. Ben 27 jaar getrouwd en heb een dochter van 16 en een zoon van 12 jaar oud. Ik kwam op mijn 11e jaar in aanraking met tennis en nooit meer weggegaan. In 2005 mocht ik mijn eerste lessen verzorgen in Sleen. Daarna ging het snel. Op mijn 48ste heb ik me op het CIOS in Heerenveen gemeld om de opleiding voor tennisleraar te gaan doen. En dan nu op mijn 51ste, na 33 jaar in de detailhandel gewerkt te hebben, de carrièremove. Eindelijk mag ik elke dag op de tennisbaan staan.

Ik vind het super om anderen beter te maken in kennis en kunde. Zeker als het gaat om sport en helemaal als het gaat om tennis.

Hopelijk zien we elkaar snel op de tennisbaan!