Padel Drenthe

Steeds vaker hoor je deze sport op social media of in het nieuws voorbij komen: padel tennis, kortweg ook wel padel genoemd.  Binnenkort worden er ook twee padelbanen gerealiseerd op het tennispark van TC Suthwalda in Zuidwolde. Hoogste tijd om eens wat meer te weten te komen over deze snelle, dynamische en snelgroeiende sport. Wat is padel nu precies, hoe werkt het en waarom is het zo leuk om te doen?

Padellen in Zuidwolde

In het voorjaar van 2021 zijn er twee padelkooien gerealiseerd op het tennispark van TC Suthwalda in Zuidwolde. Hiermee is de padelsport voor alle liefhebbers in Drenthe en omgeving binnen handbereik! Natuurlijk kun je ook padel training gaan volgen. Klik hier om je in te schrijven voor proeflessen of een volledig lespakket.

Op de foto’s hieronder zie je hoe de padelbanen zijn aangelegd. 

© Copyright TC Suthwalda, 2021

Wat is padel en hoe werkt het?

Padel heeft veel weg van zowel squash als tennis. Het veld waar je op speelt is vergelijkbaar met een tennisbaan, maar dan kleiner (20 meter bij 10 meter). Rondom het veld bevinden zich glazen wanden, waar je tijdens de rally ook gebruik van kunt maken om punten te scoren. Meestal wordt padel gespeeld in een dubbelspel vorm.

Padel wordt gespeeld met speciale padelrackets. Zo’n racket heeft geen snaren, maar is gemaakt van kunststof met in het racketblad een aantal gaten tegen de luchtweerstand. Ook de ballen waarmee je padel speelt zijn anders dan gewone tennisballen. Ze lijken op elkaar, maar padelballen zijn een stuk harder dan tennisballen. Je kunt op de padelbaan dezelfde kleding en schoenen dragen als op de tennisbaan.

Onderstaande filmpjes geven een goede indruk van de sport en de spelregels die erbij komen kijken.


Padelracket kopen

Ben je enthousiast geworden, maar beschik je nog niet over de juiste uitrusting om de padelkooi te betreden? Geen probleem. Neem voor meer informatie over het aanschaffen van een padelracket gerust contact op met de tennisshop.

Floris Kilian: 06-46095185