Met het Tenniskids principe van de KNTLB kunnen ook de jongste kids al kennis maken met tennis. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.


Tennisles voor kinderen

Tenniskids Blauw
Voor kinderen van 4 tot 6 jaar is er Tenniskids Blauw. Spelenderwijs maken kinderen kennis met tennis. Door verschillende, eenvoudige oefeningen ontwikkelen kinderen hun eerste bal-en racketvaardigheden, waarbij plezier voorop staat.

Tenniskids Rood
In Tenniskids Rood kunnen kinderen t/m 8 jaar hun tennisspel en -kennis verder ontwikkelen. Ze leren basisvaardigheden op gebied van bewegen en coördinatie. Naast de training maken de kinderen hier ook al kennis met het spelen van korte wedstrijdjes in de Kia Tenniskids competitie Rood. De kinderen spelen met een zachte rode bal op een mini baan van 6 x 12 meter.

Tenniskids Oranje
In Tenniskids Oranje worden nieuwe slagen en technieken aan de kinderen geleerd die hen uiteindelijk helpen om te kunnen gaan tennissen op een grote baan. Tenniskids oranje is voor kinderen van 8 t/m 10 jaar en er wordt gespeeld op een driekwartbaan (volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een oranje tennisbal, die nog net wat lichter en zachter is dan de gele tennisbal. De wedstrijden worden steeds wat langer en ook in Oranje kunnen de kinderen meedoen met de Tenniskids competitie.

Tenniskids Groen
Tenniskids Groen is de laatste voorbereiding voor het spelen op de “hele baan”. Kinderen van 10 t/m 12 jaar zijn groter en daarom ook in staat om op de hele baan te tennissen. De technieken worden verder ontwikkeld en ook een stukje tactische vaardigheden wordt in deze fase ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en ook bij deze fase hoort weer een Tenniskids competitie. Ook worden er soms toernooitjes gespeeld, bijvoorbeeld gekoppeld aan een open jeugdtoernooi. Er wordt gespeeld met een groene bal, die wat langzamer is dan een gele tennisbal.

Interesse? 
Voor meer vragen over Tenniskids kun je altijd even contact opnemen met Floris Kilian.